piektdiena, 2010. gada 16. jūlijs

Bīstamās Flash iekārtas

Pretvīrusu firma AVG ir paziņojusi, ka viņu rīcībā ir nonākusi jauna veida infekcija uz Flash iekārtām - Dangerous Flash Drives. Ļoti interesanti ir tas, ka neko nevajag palaist uz izpildi, pilnīgi pietiek atvērt šo iekārtu satura apskatei. Dators tiek inficēts un protams šis fakts lietotājam paliek nezināms. Jums pat var būt izslēgta Auto-run funkcija.

Kamēr nav atrasts un aizlāpīts drošības caurums, tikmēr paredzamas daudzas inficēšanās, jo ne jau tikai drauga atnesta Flash iekārta var inficēt Jūsu datoru, bet arī fotoaparāts, mp3 atskaņotājs, mobilā telefona SD karte, utml.

Lielas problēmas sagādās tie datori, kuri principiāli neveic atjaunināšanas procedūras - kaut kādi draugu ieteikumi to nedarīt; lietotāju neziņa; nelegālas instalācijas. Jo šie datori paliks ievainojami arī pēc drošības cauruma atklāšanas un jauninājumu publicēšanas. Tādējādi paliekot par potenciāliem infekcijas avotiem/upuriem.

Kā minimumu, mājas/privātiem datoriem vajadzētu uzstādīt vismaz kādu no bezmaksas pret-vīrusu ķērājiem [1] [2].

Un pievērsiet īpašu uzmanību ārējo datu nesēju izcelsmes avotiem pirms pievienojiet tos pie datora!

Papildinājums:
Microsoft ir sniedzis ieteikumus, kā pasargāt datoru no šāda veida inficēšanās, Microsoft Security Advisory (2286198) Bet esiet piesardzīgi, ieteikumi ir saistīti ar Windows reģistra izmaiņām.


Nav komentāru: